Ricardo van Rhijn Foundation STEUN ONS

AANPAK GEZOND GEWICHT

In Amsterdam hebben meer dan 30.000 kinderen en jongeren overgewicht of obesitas. Dat betekent één op de vijf kinderen. Dit heeft ernstige gevolgen voor hun gezondheid op korte en lange termijn. Daarom zet de gemeente flink in op het voorkomen en terugdringen van overgewicht bij kinderen, met als doel: alle Amsterdamse kinderen op gezond gewicht in 2033.

Om gezond op te kunnen opgroeien hebben kinderen de inzet van iedereen nodig. Ten eerste die van het kind en de ouders zelf, maar ook die van professionals op scholen, in de zorg, bij welzijnsinstellingen, buurtorganisaties, sportclubs en bedrijven. Met de Amsterdamse Aanpak Gezond Gewicht werkt de gemeente Amsterdam multidisciplinair samen met onder andere de Ricardo van Rhijn Foundation aan een gezond gewicht voor de Amsterdamse jeugd.

Hoe houdt Ricardo van Rhijn zich fit en gemotiveerd? Check hier het filmpje!