Ricardo van Rhijn Foundation STEUN ONS

ELK KIND EEN BAL

ZONDER U IS ER GEEN BAL AAN!

De afgelopen jaren hebben verschillende Foundations een stevig fundament gelegd voor maatschappelijke hulp in de samenleving. Er worden steeds meer mooie playgrounds neergelegd door onder andere de Johan Cruyff Foundation en de Richard Krajicek Foundation. Een sportbal is over het algemeen het verbindende element tussen de playgrounds en de kinderen.

De Ricardo van Rhijn Foundation is maatschappelijk partner van Stichting Elk Kind Een Bal. De Ricardo van Rhijn Foundation stelt te doel om de jeugd op een innovatieve wijze in beweging te brengen. Waarom? Het meest gebruikte sportobject DE BAL sluit perfect aan op de doelstellingen van de Ricardo van Rhijn Foundation. Raak geïnspireerd door het verhaal achter de stichting en de mooie projecten die reeds zijn uitgevoerd…

De droom van Stichting Elk Kind Een Bal is dat elk kind kan spelen met een kwalitatief goede sportbal. Naast het verbindende element is de bal het meest essentiële onderdeel van veel teamsporten. Sport is een zeer belangrijk middel om de lichamelijke en geestelijke ontwikkeling van een kind te verbeteren. Stichting Elk Kind Een Bal gelooft in de kracht van een sportbal als een sociaal maatschappelijk instrument en gebruikt de bal als middel om kinderen te bereiken, in beweging te krijgen en met elkaar te verbinden.

De bal is voor Stichting Elk Kind Een Bal niet alleen een sportobject, maar veel meer. Een bal brengt bij een kind een lach op het gezicht, zorgt ervoor dat kinderen met elkaar gaan spelen, brengt talentontwikkeling, geeft zelfvertrouwen, leert kinderen samen te werken, plezier te hebben en hoe om te gaan met verliezen en winnen in het leven. Voor sommige kinderen is De BAL zelfs een ‘vriend’ met wie zij altijd kunnen spelen. De Ricardo van Rhijn Foundation is de maatschappelijk partner van Stichting Elk Kind Een Bal om haar doelstellingen te realiseren.

Uit het TNO Onderzoek ‘Beweeg- en eetgedrag van kinderen, jongeren en volwassenen’ blijkt dat jongeren in Nederland te weinig bewegen. Ruim 85 procent van de tieners beweegt te weinig. De Nederlandse jeugd is er het slechts aan toe. Europese leeftijdsgenoten blijken namelijk beter te bewegen. Het algemene beeld van het beweeggedrag van kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 11 jaar is niet gunstig. In 2011 voldoet een (grote) meerderheid van de kinderen niet aan de beweegnormen en overschrijdt bijna de helft van de kinderen de norm van maximaal twee uur per dag tv kijken, of computeren.

Wij willen gezamenlijk realiseren dat kinderen het plezier en drive van sporten terugkrijgen door het project Elk Kind Een Bal. Even weg van de computer, laptop, tab of telefoon en lekker ouderwets met elkaar gaan sporten.