Ricardo van Rhijn Foundation STEUN ONS

Over ons

Wie zijn wij?

ORGANISATIE

De Ricardo van Rhijn Foundation is opgericht op 4 april 2014. Het huidige bestuur en Ricardo van Rhijn hebben samen gekeken naar het opzetten van een Goed Doel waarin kinderen centraal staan. De afgelopen jaren zijn er veel sportfoundations opgericht door bekende (ex-)sporters over de hele wereld. De Ricardo van Rhijn Foundation omarmt deze ontwikkeling! De Ricardo van Rhijn Foundation ziet veel mogelijkheden om sport in te zetten en kinderen te stimuleren op het gebied van beweging, voeding en gezondheid. Waar andere sportfoundations over het algemeen één sporter centraal stellen in hun activiteiten, is de Ricardo van Rhijn Foundation van mening om meerdere ambassadeurs in te zetten. Dankzij meerdere ambassadeurs die uiteenlopende sporten uitoefenen, wordt een grotere groep kinderen op meerdere vlakken bereikt, gemotiveerd en geïnspireerd om hun dromen na te streven.

Door de drie landskampioenschappen met Ajax namen de maatschappelijke aanvragen voor Ricardo in de afgelopen jaren toe. Ricardo heeft het altijd leuk gevonden om met kinderen te werken en voelt zich als profvoetballer bevoorrecht om een rolmodel te kunnen zijn voor deze kinderen. Hij zag tijdens de maatschappelijke projecten van Ajax en andere opdrachtgevers dat het inzetten van rolmodellen een grote impact heeft op kinderen. Dit is de basis voor Ricardo geweest om een Foundation op te zetten waarbij veel rolmodellen ingezet kunnen worden als ambassadeurs. Samen zijn zij één team van de Ricardo van Rhijn Foundation!

Dankzij de inzet van deze ambassadeurs, het bestuur, de sponsors, de stagiaires en de vrijwilligers kunnen belangrijke projecten rondom sport, beweging en gezonde voeding uitgevoerd worden.

HET BESTUUR

Het bestuur van de Ricardo van Rhijn Foundation bestaat op dit moment uit vier personen. Bij de samenstelling van het bestuur is er gekeken naar de sportieve en maatschappelijke achtergronden alsmede ervaring bij non-profit organisaties. Belangrijk bij het bepalen van de keuze was dat de bestuursleden aantoonbare interesse hebben in sport. Oprechte betrokkenheid bij de jeugd is een pré om voor de Foundation te mogen werken.

GERMAIN HENRIQUEZ
Voorzitter
VAHID ABDI
Penningmeester
BRAHIM LAKHAL
Secretaris

MISSIE EN VISIE

Doordat we het maatschappelijk bewustzijn, sociale en maatschappelijke participatie en tegelijk ook de integratie in de samenleving van o.a. kansarme kinderen, jeugd en ook volwassenen willen bevorderen, hopen we het algemeen sociaal welzijn en belang positief te stimuleren. Mede door middel van het ondersteunen en het organiseren van algemene sociale (sport)activiteiten, wil de stichting invulling geven aan de verwezenlijking van haar doelstellingen.

De Foundation ziet, mede op basis van wetenschappelijk onderzoek, beweging en gezonde voeding als belangrijke middelen om de sociale betrokkenheid alsmede de sociale ontwikkeling van mensen te bevorderen. De Foundation realiseert haar doelstelling door creatieve en innovatieve (sport)activiteiten te organiseren en te ondersteunen.

  • Ondersteuning bieden aan diverse organisaties waarbij de Foundation zich altijd kan vinden in de doelstellingen van de organiserende partij
  • Door middel van het inzetten van een rolmodel (Ricardo van Rhijn) hebben de kinderen/jongeren iemand waar ze tegen op kunnen kijken.
    Doelstelling is om te gaan werken met meer bekende sporters en Nederlanders
  • De Ricardo van Rhijn Foundation onderscheidt zich door custom made, kwalitatieve en innovatieve sportattributen beschikbaar te stellen
  • Naast sport en beweging zal er veel aandacht worden besteed aan gezonde voeding
  • De tijd en het klimaat waarin wij leven zal bepalen welke projecten gestart worden voor de kinderen/jongeren. Wij spelen in op de beweging van de maatschappij en zetten daar omheen onze maatschappelijke thema’s op.

INSCHRIJVEN ALS VRIJWILLIGER OF STAGIAIR?

Wilt u zich inzetten als vrijwilliger of stagiair voor de RvR foundation?
Klik hier voor meer informatie