Ricardo van Rhijn Foundation STEUN ONS

ALEXANDRA LAGET

STAGIAIRE

De 22-jarige Alexandra Laget is tweedejaars student Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Ze loopt sinds een jaar stage bij de RvRF als coördinator op vier scholen in Rijnsburg en twee in Noordwijk. Ook helpt ze met plezier mee met het maken van de roosters.

“Ik weet nog dat er op één van de scholen waar ik werk een jongetje rondliep met zijn capuchon op. Hij deed dat ook bij mooi weer en hij ontliep elke vorm van contact. Ik ben met een basketbal naar hem toe gedribbeld en ik passte hem de bal. Hij gooide de bal terug en er ontstond een spel. Hij rende achter me aan om de bal af te pakken en ik deed dat bij hem. Na vijf minuten deed hij zijn capuchon af, waardoor ik zijn glimlach kon zien. Tegelijkertijd ontstond er een gesprekje. Sinds dat moment heb ik hem niet meer met zijn capuchon op gezien en kwam hij altijd een praatje met mij maken. Het toont wat voor verantwoordelijkheid en rol je hebt als stagiair. Dankzij mijn studie over ontwikkelingspsychologie, kon ik wat ik leer tijdens de opleiding toepassen. Daardoor wist ik hoe ik hem moest benaderen”.

“Dankzij mijn stage bij de RvRF ben ik zowel professioneel als persoonlijk ontzettend gegroeid. Ik heb geleerd voor mezelf op te komen in een uitdagend, gezellig team. Dit team is naast het feit dat er zoveel doorgroeimogelijkheden zijn, absoluut een reden om anderen aan te raden stage te gaan lopen bij de RvRF”.